Indretning og DIY

Indretning og gør det selv projekter har altid fyldt meget i min hverdag og er sammen med design en stor passion. Jeg nyder at udvikle mit hjem. Hjemmet er for mig et sted hvor jeg godt kan lide at opholde mig og derfor er det vigtigt at både farver, møbler og æstetik spiller sammen.

Derudover så er det en egenskab for mig, at kunne være kreativ og give noget gammelt et nyt liv, eller give det en anden kontekst så det får ny betydning og visuel æstetik.

Ideen med at have nogle møbler der kan laves om og ændres på tiltaler mig. Jeg er typen der altid er i udvikling og det gælder også i min indretning. At bygge, skabe og lave ting selv har altid været mig nærliggende.

 

Spisebordsstole

Generelt er stole et fint møbel der kan give en god dynamik til din indretning. Stole kan være med til at peppe spisebordet og stuen op. Der findes rigtige mange virkelig flotte stole og klassikerer herunder.

Mine spisebordstolene er et nostalgisk valg, da mine forældre købte disse stole, som de første designstole da de var unge og havde sparret lidt penge sammen. Stolene er super flotte og kan stables hvilket er praktisk i en mindre lejlighed. Jeg har valgt ikke at behandle eller male stolene da jeg synes deres patina fremstår råt og ret flot, på trods af deres lidt ødelagte overflader. Det bidrager til at give de andre elementer i spisestuen et mere råt look og bryder med de ellers rene linjer.


Spisebord

Spisebordet har jeg haft siden jeg flyttede hjemmefra og før var det er stort firkantet plankebord som fyldte rigtig meget. Jeg har i mange år ønsket et rundt bord, og i stedet for at købe et nyt rundt bord, fik jeg det skåret rundt i enderne, forkortet det og malet både pladen og bordbenen grå, der også er genbrug købt på dba. Det giver en helhed at hele bordet og benen har samme farve og det er nemmere at tilføre farve i form af andre elementer. 

Hertil har jeg valgt at male den lysegrå for at have et sted hvor jeg har en flot flade til alle mine billeder at blandt andet kosmetik. Derudover er bordet også placeret i kanappen hvor der er et rigtig godt lysindfald samt en skøn udsigt, som vi nyder til hvert måltid. Når det er sæson er det ret fedt at sidde og tage lidt af de  forskellige hjemmedyrkede råvare som flittigt bliver brugt i madlavningen. 

,

Lamper

Et rum kan altid blive hyggeligere med et godt lys. Lys præger ofte en stemning og humøret. Det er det samme når årstiden skifter, de fleste bliver på en eller anden måde påvirket af det. Dog er det en kunst at skabe et godt lys i sin lejlighed og finde de rigtige lamper.

Det sikre valg er jo altid klassikeren PH lampen, og selvfølgelig hænger der også en over mit spisebord, som er købt brugt og blevet malet i sort højglans.

Mine køkken lamper er jeg især glade for. De er også købt brugt fra Holmegaard. De pepper mit køkken totalt op med hver deres farver og giver et virkelig godt lys. Jeg kan godt lide at kombinere mit nye køkken med de gamle lamper, specielt når det så faktisk fungere sammen i udtrykket og komplementere hinanden godt.

Gulvtæpper

Det farverige gulvtæppe i stuen er importeret fra Frankrig hvor mine forældre har sommerhus i en lille ruin by i bjergene. Hvert år besøger jeg et fantastisk marked der ligger i byen Uzes, som rummer alt fra krukker til ost og mad. Tæpperne er vævet af bomuldrester fra t-shirts, lagner og andre tekstiler. Da det er 100%bomuld, kan det vaskes i en vaskemaskine, BONUS. Jeg går generelt efter tæpper der har to sider, grundet jeg ofte laver nye ændringer i hjemmet, så er det fedt, at tæpperne kan vendes og skabe et nyt visuelt udtryk afhængigt af stemningen.

Rombetæppet, som jeg kalder det, er fra Cozy Living – lavet af plastikflasker, som er er ny innovativ måde at genanvende plastik på. Tæppet er utrolig blødt og har også den effekt at det kan bruges på begge sider.

Sofabord

Min goto platform når jeg skal fine nye møbler er som regel DBA eller Tradono. Ofte er der meget inspiration og nogle fund som måske ikke var ens første udgangspunkt. Inden jeg laver moodboard til mine rum, så tagter jeg altid et kig for at se hvad jeg kan finde brugt. Jeg er super glad for mit glasbord der virkelig giver luft og gør rummet lettere. Bordet er købt på DBA. 

Det gennemsigtige glas er med til at gøre bordet lidt mindre synligt i rummet, men komplimentere de andre lementer godt ved at give en lille detalje. Jeg prøver så vidt muligt at skabe en balance mellem naturmaterialerne og de farverige detaljer og hertil fungere bordet godt.