Naturlig og hjemmelavet kropspleje

Når det handler om, hvad jeg putter på min hud, har det altid været afgørende for mig, at produkterne er uden parfume og andre skadelige stoffer. Samtidig har jeg i mange år syntes, at det er sjovt og spændende at lave ansigtsmasker og hudpleje af overskudsvarer.

I dag bruger jeg kun produkter, som har en bæredygtig profil, og ellers laver jeg cremer, masker og hårpleje selv. Det er både sundt for min hud og for min velværefølelse.

Ansigtscreme

Når man skal have gang i ansigtscremen, kan det godt være en smule uoverskueligt, og det kræver nogle forskellige produkter for at komme igang. Men når det er købt, så er der til at lave creme rigtig mange gange.

Min efterårsopskrift på ansigtscreme:

1 spsk bivoks

0,5 spsk kokosolie

2 spsk mandelolie 

5-6 dråber tea-tree olie

2 spsk theabutter

10 dråber e-vitamin olie 

Skin tonic

Skin tonic er noget, jeg altid har brugt, og det har taget mig lidt tid at finde frem til den helt rigtige opskrift, som passer til min hud, men det fungerer.

Og hey igen ved man præcis, hvad man putter i hovedet.

Opskrift til 75 cl. :

2 dl æbleciddereddike (øko)

4 dl kamillete (øko)

Et par dråber tea-tree olie

1,5 dl ingefærvand

 

Rasul ler

Rasul ler kan man bruge både til shampoo og kropssæbe.

Det tager lidt tid for håret at tilvende sig det, men derefter er det fantastisk. Rasul ler som sæbe og shampoo er en gammel marokansk måde at vaske sig med. Derudover har det den egenskab, at det ikke vasker hudens naturlige olier af, men bevarer hudens naturlige olier. 

Opskrift: 

2 tsk rasul ler

2 spsk vand

1-2 dråber jojoba olie (valgfrit)

 

Kaffegrums

Kaffegrums bruger jeg til mange forskellige ting. Her i coronaperioden har jeg brugt det til at vaske hænder med, da jeg alligevel gemmer alt kaffegrums fra morgenkaffen. Kaffe har den egenskab, at den har en masse gode olier i sig, som blødgør huden, og ikke tørrer den ud.

Den er genial til kropsscrub, ansigtsscrub og ansigtsmasker. Man kan blande den med mange forskellige olier afhængigt af, hvad man kan lide.

Scrub-opskrift: 

4 spsk kaffegrums

Et par dråber jojobaolie eller arganolie

Et lille strø kanel (giver duft og stimulerer)

Ansigtsmaske

En god og effektiv ansigtsmaske med råvarer du måske allerede har i køkkenet.

Man kan sagtens lave sine egne masker, hvis man bruger en smule fantasi.

Denne masker er min søndags go to, fordi den stimulerer huden, renser og blødgør den.

Opskrift:

1 spsk kikærtemel

2 tsk gurkemeje

1 tsk olivenolie (eller anden slags olie)

1 tsk honning

 

Efterårslæber

Når årstiden skifter, og det bliver en del tørrere i vejret, plejer mine læber også at reagere. Det kan hjælpe engang i mellem at give dem et lille boost med en læbemaske.

Her bruger jeg honning og paprika eller kanel. Honning er godt grundet dets bakteriedræbende effekt og kanelen/paprikaen øger blodcirkulationen i huden, og derfor kommer der mere fugt til de tørre læber. Prøv med lidt kanel eller paprika ad gangen, det kan godt stikke lidt.

1 tsk kanel eller paprika

En smule salt

1 tsk honning

1-2 dråber olie (jojoba eller olivenolie)